Сре. феб 21st, 2024

Поводом 100 година од рођења Душана Радовића, поред свих активности које су реализоване у нашој школи, имали смо и једну посебну активност у четвртом и у вишим разредима. То је свакако био квиз посвећен Душану Радовићу, великом дечијем писцу. Баш као што је и сам песник говорио о деци, имали смо исти такву борбену и веселу децу у целокупном процесу самог такмичења. Целокупан квиз био је у организацији школског библиотекара Милене Стаменковић, учитељице Наташе Насковић  и наставника Српског језика, као и наставника Информатике (као техничка подршка). 

           Квиз је имао неколико кругoва, како у нижим  тако и у вишим разредима где смо имали више такмичарских екипа, да би на крају, у финалу, остале четири екипе. За само финале позвали смо госте који су увеличали наш квиз. Гости су били  директори основних школа и директор вртића општине Кос. Каменица. Уз топли поздрав свим гостима, наставник Српског језика Драгољуб Стојановић дао је предлог да се основне школе општине Кос. Каменица договоре  да организују  међушколско такмичење о Св. Сави, те да се  и ту направи један квиз , што су гости тај предлог и поздравили. 

          Мало је рећи да је ова активност била мелем за очи. Срећа која се видела на лицима ученика током такмичења, била је довољан доказ да, када се нешто добро ради то  уроди плодом. Поред тога што су ученици по први пут учествоали у неком квизу, од користи је било и то што су се они кроз квиз упознали са животом и делом Душана Радовића.

            На крају смо добили и победника, али су све екипе биле победници  и све екипе су биле награђене. Свим учесницима су подељене захвалнице, а финалистима медаље. Цео овај пројекат крунисан је неизмерном срећом наших ученика како оних из ниже тако и из више наставе, срећа је била неописива јер су својим знањем показали да медаље заслужују не само зато што су се такмичили већ и зато што су у оваквом тешком времену показали интересовање да не заборавимо свој језик и волимо Српски језик. Јер како и сам Душан Радовић каже: ,,Волите српски језик сваког дана помало јер Српски језик нема никог другог осим нас„.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *