Сре. феб 21st, 2024

Као и сваке године па тако и ове наша школа је обележила овај празник 27. јануар са посебном радошћу, разлог томе је управо Свети Сава – школска слава. О њему знамо да је био први српски просветитељ, српски принц, монах, игуман манастира Студенице, књижевник, дипломата и први архиепископ аутокефалне Српске православне цркве. Рођен је као Растко Немањић, најмлађи син великог жупана Стефана Немање. Његов животни пут био је по много чему посебан а печат његовог живота је управо просветитељство.

У његову част, наша школа је припремила програм. У реализацији програма су учествовали наставници, учитељи а посебно би издвојили наше вредне ученике. Програм је отворила ВД Директор школе Данијела Денић која је топлим говором пожелела добродошлицу свим гостима, родитељима, наставницима, и нашим драгим ученицима. Потом је уследило  свечанo резање колача и именован је нови колачар за наредну школску годину.  Након тога, почео је програм најдивнијом мелодијом, то су били наши ученици који су својим певањем успели да милују душу свих присутних. Програм је био саткан од низа ,,украса“, почев од рецитала, драматизације и хора.

Ове године су ученици истурених одељења, на челу са својим вредним учитељима и учитељицама, дали свој скромни допринос у реализацији програма нашем просветитељу Св. Сави. Пригодан програм био је реализован у  истуреним одељењима у Доњем Кормињану и у Доморовцу. Оно што нас посебно радује јесте чињеница да су сва деца била учесници програма, да су сви они добили могућност да нам се представе и тиме покажу да наш просветитељ и даље живи.  Након завршне тачке , водитељи програма, наши драги ученици, поздравили су све госте,  родитеље, учитеље и наставнике као и све ученике и захвалили се свима.

На крају програма захвалили смо се свима што су били део ове активности и пожелели пријатан остатак дана.

Видео снимак из Доморовца и Кормињана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *