Пон. мај 20th, 2024

Већ трећу годину за редом део смо акције ДШБС. Тако је и ове Друштво школских библиотекара Србије упутило позив нашој школи да се прикључи акцији Читајмо гласно. Наша школа је радо прихватила овај позив на челу са библиотекарком. Активности су реализоване у свим разредима, сви ученици наше школе били су укључени на челу са својим учитељима и наставницима Српског језика. 

  Циљ ове акције јесте неговање  матерњег језика. Веома смо поносни што смо ову акцију реализовали до краја, дајући прилику сваком ученику да се чује, да нам пренесе доживљај онога што је прочитао а по највише што нам је школска библиотека постала омиљени кутак. Читали смо гласно, уживали и разговарали о свему што смо доживели током читања и слушања. Са поносом можемо рећи да су нам  књиге у моди, како је и гласио наш слоган ,,Хајде да нам књиге буду у моди“. 

      Деци пре свега треба обезбедити две ствари, – приступ књигама и охрабрење да стално читају. То је најважнији задатак, родитеља, учитеља, наставника и библиотекара широм света. То је право сваког детета и њихова и наша шанса за боље сутра. 

  Библиотекар школе

Милена Стаменковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *