Пон. мај 20th, 2024

25. јубиларна манифестација “ДЕЧЈЕ ВАСРКШЊЕ ЧАРОЛИЈЕ”, чији је оснивач и организатор ДЕЦА ПАЛИЛУЛЕ, а суорганизатори Музеј града Београда и Црква Светог Марка, ове године се организује од 10. до 13. априла.

Mанифестацији „Дечје Васкршње чаролије“која се у Београду одржава од 10. до 13. априла ове године присуствују и ученици из Косовске Каменице за које је Канцеларија за Косово и Метохију обезбедила смештај и превоз. Председница Привременог органа Кос.Каменица Тања Антић Аксић захвалила је Канцеларији за КиМ и директору Петру Петковићу на бризи коју показују за малишане са Косова.

Отварању манифестације, поред Патријарха српског г. Порфирија, присуствовали су и други покровитељи традиционалног окупљања: престолонаследник Алексанадар и принцеза Катарина Карађорђевић, заменик градоначелника Београда гђа Весна Видовић, старешина цркве Светог Марка архимандрит Нектарије, директор Музеја града Београда гђа Јелена Медаковић и г. Бранислав Јовић, директор организације Деца Палилуле.

Осликавање Васкршњих јаја у конаку књегиње Љубице, посета Саборној цркви Св. Архангела Михаила, музеју Српске Православне цркве, храму Св. Саве на Врачару, стадиону Рајко Митић, су само неке од активности које је организатор приредио гостима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *